lauantai 3. lokakuuta 2009

Mikä rukouksessa pelottaa?Carl Heinrich Bloch: Vuorisaarna. Jeesus opettaa rukouksesta useaan otteeseen tässä saarnassa. Kuva Wikipediasta.Joel Kontinen


Vapaa-ajattelijat ovat kannelleet päiväkotien ruokarukouksista Länsi-Suomen lääninhallitukselle. Heidän mielestään kouluissa tai päiväkodeissa ei saisi rukoilla lainkaan.

Jeesus opetti rukouksesta useaan otteeseen vuorisaarnassa, jossa Hän piti esimerkiksi lähimmäisen rakastamista tärkeänä.

Näyttää siltä, että vapaa-ajattelijat eivät joko tunne länsimaiden kristillistä perinnettä tai eivät halua tunnustaa sitä. Todellista mielipiteenvapautta on vain maissa, jonne kristinusko on juurtunut.

Vapaa-ajattelijat pitävät ruokarukouksia syrjintänä. He ovat varsin pieni – joskin sitäkin äänekkäämpi – vähemmistö. He haluaisivat kaikesta päätellen syrjiä ja sensuroida enemmistön näkemykset.

Richard Dawkinsin haikailemassa ateistisessa diktatuurissa kiellettäisiin kaikki uskonto, ja jos filosofi David Berlinskiin on uskomista, teloituskomppaniat aloittaisivat hyvin pian työnsä.

Siihen verrattuna rukous on varsin turvallista.

Lähde:

Vapaa-ajattelijat kantelivat rukouksista. Aamulehti 3.10.2009, A4.